Norra Flytt utökar verksamheten med mer tjänster

Vi på Norra Flytt AB utökar nu verksamheten med ytterligare tjänster som finns att se här på vår hemsida under. Se fliken övriga tjänster. Välkommen! Läs mer »

Norra Flytt erbjuder sedan flera år seriös flytthjälp i Uppsala

Norra Flytt AB är en seriös flyttfirma som är etablerad i Uppsala sedan flera år och kör regelbundet i staden. Exempel på olika typer av flyttar är bohagsflytt och olika företagsflyttar. Vi på Norra Flytt AB är prisvärda och har en hög ambition att ge er den bästa servicen. Överlåt er flytt till oss så […] Läs mer »

Norra Flytt erbjuder även längre flyttningar

Norra flytt erbjuder även sina flyttjänster utanför huvudstadsregionen. Regelbundet blir det olika flyttar ner till Malmö och Göteborg samt till andra platser i landet. Kontakta oss på Norra Flytt AB om ni har ett behov av långväga flytthjälp. Vi har lång erfarenhet av flyttbranschen och tar hand om ert bohag eller era inventarier på bästa […] Läs mer »

Bohagsflytt med Norra Flytt AB

Vänd er gärna till oss på Norra Flytt AB om ni ska flytta. Vi är ett etablerat företag i hela huvudstadsregionen och har utfört en stort antal privatflyttar under de senaste åren. Allt ifrån små insatser där vi enbart hjälper till med en tung möbel till stora flyttar där vi hjälper till med demontering, nedpackning, […] Läs mer »

Tungtransporter av olika slag

Behöver ni hjälp med att flytta mycket tunga möbler eller föremål är ni välkomna att kontakta oss. Det kan då handla om ett kassaskåp, ett piano eller en flygel, en tung möbel eller kanske något annat som är tungt. Vi har de hjälpmedel och den utrustning som krävs. Läs gärna mer här via denna länk. […] Läs mer »

Trafiktillstånd

Alla seriösa flyttfirmor har trafiktillstånd och alla dokument som exempelvis försäkringar i ordning. Detta är viktigt för oss som företagare, men även för att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att allt går rätt till. Anlita bara en flyttfirma med trafiktillstånd och försäkringar, för att minimera problem. Välkommen att kontakta oss på Norra […] Läs mer »

Vilken månad flyttar svenskarna mest?

De allra flesta flyttarna under året sker i augusti månad enligt statistik från SCB-statistikmyndigheten baserat på uppgifter från år 2017. År 2017 genomfördes närmare 1500000 flyttar inom vårt land och de flesta flyttade en gång under året men ungefär 14% flyttade minst två gånger. Ungefär var åttonde person flyttade inom landet under år 2017. Yngre […] Läs mer »

Flyttanmälan

Alla som ska flytta behöver göra en flyttanmälan till Skatteverket för att få rätt folkbokföringsadress och det kostar ingenting. Viktigt är att alla personer i hushållet anmäls, som exempelvis även barnen. Registreringen ändras då som tidigast på flyttdagen. Källa: Skatteverket   Läs mer »

Bortforsling av skräp

Nu när våren är här så vill många röja och köra bort skräp, ris eller annat till återvinning eller tipp. Vi på Norra Flytt AB åtar oss alla olika typer av transporter samt närliggande tjänster. Det behöver inte vara i samband med en flytt utan vi hjälper alla, även de som inte ska flytta. Vissa […] Läs mer »

Packning och nedmontering

Ni vet väl att ni kan anlita oss om ni har behov av att montera ned gardiner, lampor och annat inför flytten. Vi kan även hjälpa er med att sätta upp och montera detta när vi kommer till det nya boendet. Dessa tjänster ingår även i RUT-avdraget som nu sedan den 1 januari 2021 ytterligare […] Läs mer »

RUT-avdraget är höjt och utvidgat sedan 1 januari 2021

Utnyttja RUT-avdraget vid flytt och städning. Även vid bortforsling av möbler, bohag och annat lösöre med syftet att återvinna detta – vid försäljning. Även en möbleringstjänst är något som tillkommit. Sedan den 1 januari är nu avdraget för RUT höjt till 75000 kr per person och år – tidigare 50000 kr. Halva arbetskostnaden – 50 […] Läs mer »

Företagsflytt

Vår flyttfirma erbjuder även tjänster till företag i olika omfattning. Det kan då handla om flytt naturligtvis, men även bärhjälp eller hjälp med transporter vid olika tillfällen. Exempel på uppdrag kan vara kontorsflytt, butiksflytt, industriflytt och så vidare. Behöver ni kanske hjälp med att transportera något tungt som ett kassaskåp eller en tung maskin så […] Läs mer »

Svenskarna flyttar i stor omfattning

I statistik från SCB – statistiska centralbyrån – framkommer information om svenskarnas flyttvanor. År 2019 flyttade svenskarna 1,5 miljoner gånger inom landet även om de inte flyttade så långt, de flesta flyttar inom hemkommunen. Definitionen på en flyttning är när det sker en adressändring via Skatteverkets register för folkbokföring. Antalet där det sker ett verkligt […] Läs mer »

Vi utvecklar vår hemsida och verksamhet

Nu under hösten utvecklar vi verksamheten ytterligare genom fler bilar och en mer utvecklad hemsida. Vi åtar oss uppdrag inom flytt, främst Stockholmsregionen och upp till Uppsala men vi kör ofta även i övriga Sverige. Välkomna att titta runt på vår hemsida. Mvh Norra Flytt AB Läs mer »

Rutavdraget höjs

Riksdagen utvidgar och höjer samtidigt taket för rutavdraget RUT-avdraget kommer från den 1 januari 2021 att utökas med ytterligare fyra tjänster samtidigt som taket höjs från 50 000 till 75 000 per person. Summa gäller både RUT och ROT. De nya tjänsterna är vård och tvätt av kläder samt hemtextilier som lämnas in på en […] Läs mer »

Inför Flytten

Inför Flytten – att tänka på Förbered dig i god tid innan flytten. Det tar oftast längre tid än vad man beräknar. Packa allt som går i riktiga flyttkartonger. Använd helst inte banankartonger eller bärkasse. Vi har flyttkartonger som vi lånar ut om det så behövs. Använd principen tungt underst, lätt överst. Packa inte för […] Läs mer »

Covid-19

Medarbetare hos Norra Flytt AB ska stanna hemma vid alla symptom på luftvägsinfektion, även lindriga symptom! Detta är mycket viktigt för att skydda kunder, medarbetare och för att förhindra samhällsspridningen. Norra Flytt AB följer kontinuerligt råd och anvisningar från folkhälsomyndigheten. Följande gäller för dig som arbetar inom Norra Flytt AB: Vid alla symptom på luftvägsinfektion […] Läs mer »

Budkörning

Vi har budbil. Ni vet väl om att vi inte bara bistår er som kund med flytthjälp utan vi kör även budtjänster med vår budbil. Det kan vara olika tjänster som att flytta ett kassaskåp, hämta ett paket, leverera ett brev, hämta en cykel etc. inom hela Stockholmsregionen inom en radie av 50 km från […] Läs mer »
Rutavdraget

Rutavdrag

Rutavdrag för flytthjälp – så fungerar det Glädjande nya regler från och med 1 juli 2019! Regeringen har beslutat att rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. De nya reglerna gäller från den 1 juli 2019 och innebär att alla […] Läs mer »
Kaffekopp på träbord

Ny hemsida

Välkommen till vår nya hemsida Nu har vi gjort det enklare för dig att få iväg en offertförfrågan. Genom vår nya kubikräknare kan du själv fylla i de möbler som skall flyttas och kubikmetern räknas ut automatiskt. Summan skickas till oss när du fyller i offertformuläret och det gör att vi enklare kan ge dig […] Läs mer »