Packning och nedmontering

Ni vet väl att ni kan anlita oss om ni har behov av att montera ned gardiner, lampor och annat inför flytten. Vi kan även hjälpa er med att sätta upp och montera detta när vi kommer till det nya boendet. Dessa tjänster ingår även i RUT-avdraget som nu sedan den 1 januari 2021 ytterligare […] Läs mer »

RUT-avdraget är höjt och utvidgat sedan 1 januari 2021

Utnyttja RUT-avdraget vid flytt och städning. Även vid bortforsling av möbler, bohag och annat lösöre med syftet att återvinna detta – vid försäljning. Även en möbleringstjänst är något som tillkommit. Sedan den 1 januari är nu avdraget för RUT höjt till 75000 kr per person och år – tidigare 50000 kr. Halva arbetskostnaden – 50 […] Läs mer »

Företagsflytt

Vår flyttfirma erbjuder även tjänster till företag i olika omfattning. Det kan då handla om flytt naturligtvis, men även bärhjälp eller hjälp med transporter vid olika tillfällen. Exempel på uppdrag kan vara kontorsflytt, butiksflytt, industriflytt och så vidare. Behöver ni kanske hjälp med att transportera något tungt som ett kassaskåp eller en tung maskin så […] Läs mer »

Svenskarna flyttar i stor omfattning

I statistik från SCB – statistiska centralbyrån – framkommer information om svenskarnas flyttvanor. År 2019 flyttade svenskarna 1,5 miljoner gånger inom landet även om de inte flyttade så långt, de flesta flyttar inom hemkommunen. Definitionen på en flyttning är när det sker en adressändring via Skatteverkets register för folkbokföring. Antalet där det sker ett verkligt […] Läs mer »

Vi utvecklar vår hemsida och verksamhet

Nu under hösten utvecklar vi verksamheten ytterligare genom fler bilar och en mer utvecklad hemsida. Vi åtar oss uppdrag inom flytt, främst Stockholmsregionen och upp till Uppsala men vi kör ofta även i övriga Sverige. Välkomna att titta runt på vår hemsida. Mvh Norra Flytt AB Läs mer »

Rutavdraget höjs

Riksdagen utvidgar och höjer samtidigt taket för rutavdraget RUT-avdraget kommer från den 1 januari 2021 att utökas med ytterligare fyra tjänster samtidigt som taket höjs från 50 000 till 75 000 per person. Summa gäller både RUT och ROT. De nya tjänsterna är vård och tvätt av kläder samt hemtextilier som lämnas in på en […] Läs mer »

Inför Flytten

Inför Flytten – att tänka på Förbered dig i god tid innan flytten. Det tar oftast längre tid än vad man beräknar. Packa allt som går i riktiga flyttkartonger. Använd helst inte banankartonger eller bärkasse. Vi har flyttkartonger som vi lånar ut om det så behövs. Använd principen tungt underst, lätt överst. Packa inte för […] Läs mer »

Covid-19

Medarbetare hos Norra Flytt AB ska stanna hemma vid alla symptom på luftvägsinfektion, även lindriga symptom! Detta är mycket viktigt för att skydda kunder, medarbetare och för att förhindra samhällsspridningen. Norra Flytt AB följer kontinuerligt råd och anvisningar från folkhälsomyndigheten. Följande gäller för dig som arbetar inom Norra Flytt AB: Vid alla symptom på luftvägsinfektion […] Läs mer »

Budkörning

Vi har budbil. Ni vet väl om att vi inte bara bistår er som kund med flytthjälp utan vi kör även budtjänster med vår budbil. Det kan vara olika tjänster som att flytta ett kassaskåp, hämta ett paket, leverera ett brev, hämta en cykel etc. inom hela Stockholmsregionen inom en radie av 50 km från […] Läs mer »
Rutavdraget

Rutavdrag

Rutavdrag för flytthjälp – så fungerar det Glädjande nya regler från och med 1 juli 2019! Regeringen har beslutat att rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25 000 kronor per år till högst 50 000 kronor per år. De nya reglerna gäller från den 1 juli 2019 och innebär att alla […] Läs mer »